Afvallen door “gezellig”eten

diner with friends

In Nederland volgen duizenden mensen een dieet. Afvallen, dat wil bijna iedereen. Veel diëten bestaan uit strenge voedingsregimes, waarbij je veel eten moet laten staan. Tijdens afslank programma’s is het behoorlijk afzien en de kans op een terugval is groot. Veel deskundigen zijn het er daarom over eens dat je van eten geen straf, maar een beloning moet maken.

Geen besef van smaak

Als je aan de lijn bent ben je de hele dag met eten bezig. Omdat je continu een hongergevoel ervaart, leef je van eetmoment naar eetmoment. Wanneer dat moment is aangebroken, schrok je het liefst alles zo snel mogelijk naar binnen. Daardoor proef je nauwelijks iets van je maaltijd. Bij veel diëten is dit trouwens geen straf. Diverse maaltijdshakes en afslankrepen zijn nou niet bijzonder smakelijk en zijn meer bedoeld om je honger gevoel te stillen, dan om echt van te genieten.

Eten is een feestje

Waar veel diëten de mist ingaan is dat eten wordt gezien als boosdoener. Dit terwijl een gezond voedingspatroon juist bijdraagt aan een gezond lichaam. Als je bedachtzamer omgaat met eten en echt bewust de tijd neemt voor je maaltijd, zal je sneller en doeltreffender afvallen. Na een dieet kom je vaak met je oude voedingspatroon weer snel aan, met een hele nieuwe kijk op eten is dit niet het geval.Je moet eten zien als een middel om je lichaam gezond te houden, zodat je op een goede manier oud kan worden.Eten is geen zonde, maar een feestje.

Belangrijke hulpmiddelen

Je lichaam heeft ruim 20 minuten de tijd nodig om te weten dat het genoeg heeft gehad. Trek daarom voor iedere maaltijd voldoende tijd uit. Eet nooit staand of lopend, maar ga er goed voor zitten. Kauw langzaam op iedere hap en proef je eten. Hierdoor werkt je spijsvertering optimaal en zal je sneller een vol en vooral voldaan gevoel ervaren.
Dek de tafel met de benodigde keukenproducten en serveer de maaltijd in mooie kommen en borden. Hierdoor maak je van eten een bewuste positieve ervaring.Door gezellig te eten kun je gezond afvallen.
diner with friends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>