Paleo, een eeuwenoud dieet succes

paleo

paleoPaleo is één van de nieuwste trends op dieetgebied, maar is eigenlijk gebaseerd op de levensstijl van onze voorouders. Dit eeuwenoude voedingspatroon bestaat enkel uit natuurlijke voedingsmiddelen die de mensen in de oertijd ook aten. Het voordeel van Paleo is dat het geen kunstmatige toevoegingen bevat en daardoor heel gezond is. Mensen die het Paleo dieet volgen, merken dat ze meer energie hebben, een stralende huid krijgen en kilo’s afvallen.

Wat is Paleo?

Bij afslanken met het paleo dieet ga je terug naar de basis. Terug naar de tijd waarin de mens nog op eten jaagde en voedsel verzamelde. Toentertijd werd er niet meer gegeten dan nodig. Al het beschikbare eten bevatte voldoende voedingsstoffen om het lichaam gezond en fit te houden. Er waren geen speciale kunstmatige toevoegingen en bewerkingen voor nodig. Het nuttigen van onder andere zuivel en granen begon pas na de landbouwrevolutie. Deze verandering van eten is niet opgeslagen in onze genen. Veel voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat veel ziektes een gevolg zijn van deze heftige ommekeer in het menselijk eetpatroon. Bovendien zorgen de “nieuwe” voedingsmiddelen bij veel mensen voor overgewicht.

Simpel dieet

Het Paleo dieet is eigenlijk heel simpel. Je eet alleen pure, onbewerkte producten. Denk hierbij aan vis, vlees, eieren, groente en fruit. Ongebrande en ongezouten noten zijn ook verantwoord volgens het Paleo voedingsregime. Gewassen die door de mens zelf verbouwd worden horen niet thuis in dit dieet. Je kunt daarom maar beter brood, mais en peulvruchten laten staan.Het idee achter Paleo is dat je eet waar je lichaam voor gebouwd is. Je krijgt alle belangrijke vitamines, mineralen en eiwitten binnen met het Paleo dieet. De afwezigheid van verzadigde vetten, geraffineerde suikers en zetmeel zorgt ervoor dat je overtollige kilo’s kwijtraakt en dat je merkbaar meer energie krijgt. Volgers van het Paleo dieet zijn minder vaak ziek en hebben verminderd risico op lichamelijke ongemakken zoals een opgeblazen gevoel, een hoge bloeddruk of obstipatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>