Hardlopen en wandelen voor een gezonde lifestyle

Als je wilt afvallen of op gewicht blijven, dan is niet alleen voeding belangrijk. Een juiste balans tussen je voeding en bewegen is van essentieel belang. Hardlopen en wandelen zijn op dit moment een van de populairste manieren om te bewegen voor een gezonde lifestyle.

“5 kilometer hardlopen of 5 kilometer wandelen, het maakt voor de energieverbruik niet uit”

Hardlopen of wandelen om af te vallen
Veel mensen denken dat hardlopen beter is om af te vallen dan wandelen, maar dat is niet zo. Het grote verschil zit hem in tijd. 5 kilometer hardlopen of 5 kilometer wandelen, het maakt voor de energieverbruik niet uit. Het heeft overigens wel invloed op je conditie. Hardlopen heeft ter vergelijking met wandelen een veel beter en positievere effect op je conditie. Bij het wandelen beweeg je minder intensief alleen ben je veel langer aan het bewegen in vergelijking met hardlopen. Hierdoor blijft het energieverbruik ongeveer gelijk. Aangezien we tegenwoordig allemaal een druk leven met weinig tijd hebben is hardlopen de meest efficiënte manier om te bewegen. Je zult je doelen dan ook sneller behalen.

Hardlopen en blessures
Nadeel van hardlopen is dat de kans op blessures en overbelasting veel groter is, omdat er onder andere meer krachten op de gewrichten komen. Een goede opbouw en begeleiding is daarom erg belangrijk. Voorzorgsmaatregelen nemen is ook zeker een optie, want voorkomen is beter dan genezen. Op Sportmedishop.nl vind je verschillende sportmedische producten die daar bij helpen. Overbelasting en blessures hebben een negatieve invloed op bewegen. Zorg voor succes beleving!

Voorkomende blessures en hardlopen
Meest voorkomende blessures bij hardlopen zijn knie en achillespees problemen. Een van de type knieblessures is een jumpersknee. Dit is een ontsteking aan de patellapees van de knie die tot veel irritatie kan leiden. Een patellabrace is dan evenetueel een optie. Deze brace zorgt ervoor dat bepaalde dynamische krachten verminderd worden die ontstaan bij het lopen.
Overbelasting van de achillespees is vaak te voorkomen met een compressive kuit sleeve. Een compressive kuit sleeve bevordert de doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller en beter worden afgevoerd.

Het belangrijkste aspect om een gezonde lifestyle aan te nemen is mindset, dus gewoon doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>